Deelnemers informatie

 

Triatlon zondag 7 juli 2024

Op zondag 7 juli 2024 om 13.00 uur organiseren we de 4e Franeker triatlon. Het is een 1/8 triatlon, waarbij 500m wordt gezwommen, 20 km gefietst en 5 km wordt hardgelopen. Je kunt solo deelnemen (alle drie onderdelen) of als team van 3 sporters (1 per onderdeel per deelnemer). Jeugd 14 t/m 17 jaar kan voordelig inschrijven. Ook kun je deelnemen aan de familie triatlon; ouder plus kinderen (14/17 jaar) of twee ouders en een kind.

Er wordt gezwommen in het open water van de Noordergracht bij het Noorderbolwerk in Franeker. Hier is ook het parc fermé. Vervolgens is er een vlakke fietsroute via de Rijksstraatweg richting Zweins, en terug via de Salverderweg. Eén ronde is ongeveer 10 km en wordt 2x gefietst. Na de fiets-loopwissel is er een loopparcours van 5 km (1 ronde) rondom Blomketerp, over de Leeuwarderweg en het Bolwerk en via de Spaarbankstraat terug naar het parc fermé.

Starttijd: 13:00 uur

Locatie:
Parkje in het verlengde van de Spaarbankstraat (bij beeld Reedreedster) (dezelfde locatie als bij 1e editie)

Om overlast voor omwonenden te voorkomen worden deelnemers gevraagd om te parkeren op 1 van onderstaande parkeerplaatsen:

Parkeren (op zondag gratis in Franeker):
– parkeerterrein Jan Rodenhuisplein bij Sporthal De Trije/Fysio De Trije
– parkeerterrein aan de Noorderbleek
– parkeerterrein AH/Lidl Franeker aan de Leeuwarderweg

Routes editie 2022
500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen

Raadpleeg hier het parcours van 2024: https://www.triatlonfraneker.nl/wp-content/uploads/2024/01/Parcoursbeschrijving-2024.pdf

Raadpleeg hier de deelnemersvoorwaarden en reglement: https://www.triatlonfraneker.nl/algemene-voorwaarden-rbr/