Let op! De RunBikeRun is tot nader orde afgelast vanwege het Coronavirus!

Run Bike Run op maandag 13 april 2020

Op maandag 13 april organiseert de Organisatie van de Franeker triatlon een Run Bike Run. De start is bij het bruggetje van de atletiekvereniging Spartacus in Franeker.

Na de start gaan we via Bloemketerp over het Kor Bootpaed rechtdoor door het fietstunneltje over het fietspad langs de A. Van Voorthuijsenweg.  Aan het einde van de A. van Voorthuijsenweg slaan we rechtsaf naar de Schalsumerweg. We volgen rechtsaf de Schalsumerweg die overgaat in de Van Andel-Ripkestraat. We steken de Burgemeester J.Dijkstraweg over via het fietspad van de rotonde en volgen de Leeuwarderweg via het fietspad. We gaan rechtdoor bij het tankstation en rechtdoor bij de afslag van de AH/Lidl en slaan voor het water rechtsaf Bloemketerp op. We volgen het schelpenpad naar het begin van het parcours.

Nadat we het hardloopparcours voor de tweede keer hebben gelopen gaan we het parc fermee in om te wisselen van het hardlopen naar het fietsen. Het begin van het fietsparcours is in tegenovergestelde richting van het hardloopparcours.

Over het bruggetje van de woonboten slaan we rechtsaf de Professor Lorestraat op en voor het viaduct slaan we linksaf de Prinses Beatrixstraat op en na een klein stukje fietspad steken we de Hertog van Saxenlaan over en gaan linksaf het fietspad op langs de Hertog van Saxenlaan. We gaan rechtdoor en komen over de Sjaardemastraat en Vijverstraat op de Harlingerweg. Voor de rotonde steken we over en gaan rechts. Hier steken de N 384 over en vervolgen onze weg over de B weg naar Herbayum naar Harlingen.

Bij de rotonde van de Mac Donalds gaan we rechtdoor en volgen de bocht bij het kanaal naar rechts en gaan via het fietstunneltje onder de N 31 door naar Midlum via de kanaalweg en de Harlingerstraatweg slaan we af naar rechts en vervolgen onze route over het fietspad de Haulewei en gaan door het tunneltje rechtdoor richting Wijnaldum.

Bij Wijnaldum slaan we af naar rechts en gaan over de Winamerdyk naar Wijnaldum. Voor Wijnaldum gaan we rechts de Readyk op en vervolgen onze route via de Alde Leane en de Foarryp, de Getswerdersyl naar Franeker. Aan het einde van de Getwerdersyl steken we over en slaan rechtsaf het fietspad van de Getswerderdyk op. We volgen deze weg richting Franeker. Voor de rotonde slaan we rechtsaf en gaan onder de A31 door en steken de afrit over. Voor de rotonde slaan we linksaf de Jan Piebengastrjitte op. We slaan meteen weer rechtsaf en rijden langs het Wereldrestaurant De Valk via de Prins Bernhardlaan op. Deze vervolgen we en via het viaduct komen wij weer op de Professor Lorestraat waar we het bruggetje bij de woonboten komen en gaan wisselen in het parc fermee van de fiets naar het hardlopen.

Na het wisselen van de fiets naar het hardlopen lopen we het hardloopparcours zoals hierboven beschreven een keer en finishen bij het bruggetje van atletiek vereniging Spartacus.

Geef je op

Algemene voorwaarden Run-Bike-Run