RSG Simon Vestdijk maakt kennis met de triatlon

Sportdocent Alwin Broekhuizen lukte het afgelopen jaar om zijn hele school warm te laten lopen voor alle drie de onderdelen van de triatlon; zwemmen, hardlopen en fietsen. Samen met het team van de Triatlon Franeker werd een dag georganiseerd geheel in het teken van deze tak van sport. “De animo voor de clinic was groot’, zegt Broekhuizen. “Kan ook niet anders als er punten te verdienen zijn!” Binnen RSG Simon Vestdijk is Sport & Gezondheid -naast Zorg & Technologie en Voeding & Gastvrijheid, één van de specialisaties legt Broekhuizen uit. “De sportleerlingen worden opgeleid om later door te stromen naar bijvoorbeeld een CIOS Sport & Bewegen. Binnen onze school noemen we het ‘werelden’. In dit geval een wereld waarin veel wordt gesport, maar ook in groepjes activiteiten worden georganiseerd. Bijvoorbeeld een sporttoernooi.”

De gymdocent van RSG Simon Vestdijk stond er niet alleen voor, want praktisch al zijn collega’s waren van de partij om de sportieve dag mede te organiseren. “De zondag erop hebben onze leerlingen allerlei taken vervuld tijdens de echte triatlon”, zegt Broekhuizen. “Onder de prachtige weersomstandigheden van die zondag in september hielpen ze met op- en afbouw of stonden langs de route om alle fietsers en hardlopers de goede kant op te wijzen. Het was de eerste keer dat we als school op zo’n intensieve manier met de triatlon sport bezig waren. Echt mooi om te doen!”

Dit jaar wordt de Triatlon Franeker niet op de laatste zondag van september, maar op de laatste zondag van augustus georganiseerd, namelijk 28 augustus. Voor de leerlingen van Alwin Broekhuizen, die dan nog net vakantie hebben, zit een triatlon clinic er dit jaar niet in. “Ik denk overigens wel dat er leerlingen gaan deelnemen. Ze zijn dan immers allemaal weer terug van vakantie. In ieder geval zal ik het intern promoten.” Aan het programma van de derde editie van de Triatlon Franeker zijn twee nieuwe onderdelen toegevoegd: een jeugdtriatlon (voor 14 t/m 17 jaar) en een familietriatlon. Voor de jeugd hanteert de organisatie een gereduceerd tarief van € 6,- voor solo deelname of € 10,- voor een jeugdteam. Voor deze editie van de Triatlon Franeker is speciaal een sportfotograaf aangetrokken om mooie actiefoto’s te maken van alle deelnemers.